Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det var bortalagens söndag när både Team Clan och Kaskad vann sina matcher i Stockholm och Säffle. I dameliten var det BK Eva som vann streckmatchen mot Skrufscha. I Sydallsvenskans seriefinal vann Kulladal över Femtionian med 10-9.
 
Denna lördag i Mellanallsvenskan fick ta del av något så förnämligt som två stycken perfekt slagna serier. Det har därtill varit en lördag i hemmalagens tecken och många matcher som varit avgjorda i så tidigt skede som efter tre serier.
 
För en gångs skull var det matchsnålt i damernas allsvenska grupper denna lördag. Merparten av matcherna spelas i morgon, söndag. Hallandia och AIK var de enda topplagen som var i farten idag och båda lagen vann.
 
Under dagen har sex matcher spelats i herrarnas Elitserie. Clan tog med sig två viktiga poäng från Boden och Pergamon fick problem mot Falkenberg på eftermiddagen.
 
Spader Dam och Team X-Calibur stärkte sina positioner i toppen av Elitserien genom säkra hemmavinster på lördagen. Högland slog vakt om tredjeplatsen efter en stark vändning borta mot Örgryte.
 
På Högdalen i Stockholm kommer det på söndag att spelas två raka Elitseriematcher. Först möter B-K Eva Vänersborgslaget BK Skrufscha, och sedan tar Stureby BK emot 2016 års svenska mästare: Team Clan från Nässjö.
 

Jesper slutade 31a

(2018-02-16 08:50)
I den amerikanska proffstourens PBAs jubileumstävling är nu alla svenskar utslagna efter att Jesper Svensson i natt fick stanna på en 31a plats.
 
 
Den amerikanska proffstouren PBA firar 60 år genom att ha en jubileumstävling. I den lyckades tvåan i Tournament of Champions: Jesper Svensson ta sig vidare som 37e och sista spelare.
 
Den här veckan var det åter damerna som visade framfötterna. Två slagningar över 1000 poäng, Jenny Wegner 1027 och Anna Staflund 1023. Jennys otroliga 848 är sannolikt det högsta en svensk dam slagit på tre serier.
 
Team Pergamons tvåhandsbowlare Jesper Svensson blev idag tvåa i majorn Tournament of Champions efter att han förlorade mot Matt O´Grady i finalen.
 
Spader Dam gick åter igen vinnande ifrån ett möte med X-Calibur. Spader Dam vann i Partille med 11-9, men dagens stora prestation stod Jenny Wegner för då hon hon slog hela 848 på de tre första serierna. Det blev till slut 1027.
 

Anna Staflund 1023

(2018-02-10 20:28)
Vid helgens matcher i damallsvenskan kom ett par överraskningar i norr medan topplagen presterade som förväntat i söder. Anna Staflunds 1023 sticker ut ordentligt och resultatet tar henne in på listan över de högsta slagningarna genom tiderna.
 
Lördagens matcher i herrarnas Elitserie bjöd både på spänning, tajta banpoäng och uppvisning i fint spel. En välkänd debutant syntes på banorna i Norrköping. Stureby bröt Tegnérs segersvit på hemmaplan sedan första matchomgången i höstas.
 
IKW/Köping BK behåller sin stabila gruppledning i Mellanallsvenskan samtidigt som BK Bågen lyckades dra med sig hela tre poäng hem från sin bortasväng. Resulterande i att Hagforslaget är över strecket.
 

Gästrikland bowlingförbund arrangerar Bowling träning för undomar.Torsdagar kl.17.00.

Hans Andersson Tar emot Er.i Gävle Bowlinghall ,

i Sandviken tar Maria Arnöman ,Hans Bergman 

Hofors Annelie Johansson

För mer kontakt:kansli@gbwf.se

funbowl

 

Vi samarbetar med SISU Idrottsutbildarna_banner

 

 

Postadress:
Gästriklands Bowlingförbund
Norra Kungsgatan 3
803 20 Gävle

Kontakt:
Tel: 070-770 20 43
Fax: 026-2222051
E-post: kansli@gbwf.se

Se all info